Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Balkongernases över

Den 60-åriga kvinnan halkade och ramlade rakt igenom den tunna plasten vid balkongräcket och föll ner på marken. I tisdags beslutade fastighetsägaren Bovista att samtliga balkonger i huset ska besiktas.

Annons

Det var sent på annandagskvällen som olyckan inträffade på Klockartorpet i Västerås. Kvinnan vårdas nu på intensiven och tillståndet uppges vara stabilt. Enligt polisen var det inget konstruktionsfel på balkongen och det finns inga misstankar om brott. Men flera som VLT varit i kontakt med ifrågasätter konstruktionen. Hyresgästföreningen överväger att titta närmare på fallet.

– Det ser förskräckligt ut. Det verkar vara en mjuk korrugerad plast. Om vi får reda på att man inte följer normer för underhåll av balkonger så kan vi ansöka om åtgärdsföreläggande av Hyresnämnden, säger juristen Björn Collin.

Under tisdagen beslutade fastighetsägaren Bovista att samtliga balkonger i fastigheten ska besiktigas.

– Jag har tittat på bilder och haft en intern telefonkonferens med mina medarbetare. Vi har beslutat oss för att besiktiga samtliga balkonger på den här fastigheten omgående. De balkonger som vi inte är nöjda med kommer vi att byta ut, säger vd:n Samuel Boström.

Vad har du att säga om den här plastkonstruktionen?

– Det är en vanlig konstruktion att ha en sådan här plastfront.

Vilket ansvar anser du att en fastighetsägare har för säkerheten och tryggheten?

– En fastighetsägare har stort ansvar för trygghet och säkerhet. Det är vi som hyr ut lägenheter och det är klart att vi har ett stort ansvar.

Mer läsning

Annons