Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara dagar kvar till Västerås Summer Meet – Västeråsare kan vinna skönhetstävlingen

Artikel 33 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Västeråsaren Baiba Åkerlind har röstats fram som finalist i Miss Västerås Summer Meet, domarna i renoveringsbedömningen har presenterats och nu ska allt på plats på Johannisbergs flygfält. "Allt rullar på som det ska", säger arrangören Klas Brink. Och i Lidköping ger Power Big Meet-generalen Kjell Gustavsson samma besked.

Annons

Klas Brink, arrangören bakom årets Västerås Summer Meet, säger att det är mycket praktiskt som ska skötas de här sista dagarna innan bilträffen kör igång.

På torsdag, den 6 juli, kör bilträffen Västerås Summer Meet igång på Johannisbergs flygfält. Arrangören Klas Brink säger att allt har rullat på som det ska, men att det fortfarande är mycket praktiskt som måste fixas.

– Vi ska bland annat börja bygga upp restaurangen och baren ute på flygfältet. Det kommer också att bli mycket logistik de närmaste dagarna, det är mycket som ska plockas iordning och köras omkring, säger han.

Läs också: Klas Brink räknar med med 80 procents "Power Meet:are" på bilfesten i Västerås

Marknadsgatorna med alla planerade aktiviteter ska göras iordning, skyltar ska sättas upp, mat och dryck ska köras ut och man ska se till att insläppet på området fungerar. Bland annat.

– Vi ska också köra ut en tankbil med 33 kubik vatten som vi bjuder på. Tidigare har det varit svårt att få tag på vatten ute på flygfältet. Vi har också breddat utbudet i år så att det ska finnas något som lockar alla, fortsätter Klas Brink.

Han nämner bland annat lifestyle corner med frisörer som fixar till 50- och 60-talsfrisyrer, passande makeup, tatuerare och försäljning av tidstypiska kläder.

Västeråsaren Baiba Åkerlind anmälde sig själv till tävlingen om titeln Miss Summer Meet 2017 och hon är glad att hon nu är en av de tio finalisterna.

Det är också klart vilka tio som är finalister i Miss Summer Meet 2017. En av dem som kan ta hem titeln är Västeråsaren Baiba Åkerlind.

– Det känns kul, spännande och jättepirrigt. Jag älskar verkligen den här stilen och är glad att så många röstade på mig, säger hon.

Läs också: Västerås Summer Meet ska utse årets pin up-brud

Hon och hennes sambo har inrett huset i Östanbro med inredning inspirerad från 50-talet med gamla nostalgiprylar som jukeboxar och flipperspel.

– Vi brukar ordna bilträffar hemma på fredagskvällar, träffar många människor och jag tror att det kanske är många av dem som har röstat på mig.

Baiba Åkerlind berättar att hon ofta har en 50-talsinspirerad stil även till vardags.

– Med blommor och i håret och så. Jag älskar verkligen stilen och tycker att jag alltid känner mig vacker i kläderna.

Har du någon plan för att vinna tävlingen?

– Nej, jag ska bara vara mig själv. Men jag tycker verkligen att jag är värd att vinna. Finalen är på fredag, på stora scenen klockan halv tre, säger hon.

Och då får inte besökarna rösta.

– Nej, det en professionell jury på fyra personer som utser vinnaren, säger Klas Brink.

Ni kallar det inte längre för en pin-up-tävling, varför då?

– Vi har fått en del synpunkter på det, vissa förstår inte innebörden, så vi har valt att ändra det, säger Klas Brink.

Det är ett gediget program som har presenterats inför den tre dagar långa bilträffen. I dagarna presenterades också personerna som under fredag och lördag ska göra bedömningar av renoverade bilar och fina bilar i originalskick. En av dem, Urban Holopainen, har tidigare varit domare på Power Big Meet i Västerås med Kjell Gustavsson som mångårig arrangör.

Läs också: Power Big Meet flyttar från Västerås

Som VLT tidigare har berättat beslutade Kjell Gustavsson sig för att flytta arrangemanget till Lidköping, bland annat för att Power Big Meet 40-årsjubilerar och behövde mer plats.

– Men det drog också ut på tiden innan vi fick något besked om vi över huvud taget skulle få hyra flygfältet i Västerås, så till slut var vi tvungna att ta ett beslut och flytta bilträffen, säger han.

Även i Lidköping kör bilträffen igång på torsdag.

– Det är det datum vi har kört i 30 år. Varje år arrangeras det 1 000 bilträffar i Sverige och det finns en anledning till att den här har blivit den största, fortsätter Kjell Gustavsson.

Träffen i Lidköping följer samma koncept som tidigare i Västerås.

– Men i Västerås hade vi inarbetade rutiner och personer som alltid var med och hjälpte till. Så visst har det varit mer tungjobbat för oss i år. Men jag tror att det kommer att bli ännu större i Lidköping än det var i Västerås. På söndag vet vi hur det blev.

Hur blir vädret då?

– Senast jag tittade så blir det samma väder här och i Västerås, 16–18 grader och växlande molnighet. Det är nästan ett perfekt väder för en bilträff, säger Kjell Gustavsson.

Alla artiklar i
Summer Meet 2017
Annons