Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn diskuterar barn på ungdomsforum

19 november är det World Child Youth Forum på Stockholms slott, dit ett flertal personer bjudits in av kungaparet för att diskutera barns och ungas rättigheter. En av de inbjudna är Sara Holm Stålhand, barnombud i Västerås.

Annons

World Child Youth Forum är en mötesplats för personer som vanligtvis inte träffas och tanken är att de ska kunna utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Dessutom kommer barn och unga att få delta i diskussionen.

– Det känns oerhört hedrande att vara inbjuden till det här. Jag hoppas att jag kommer att få ny inspiration och kunna knyta nya kontakter, säger Sara Holm Stålhand.

Temat för årets forum är artikel 12 i barnkonventionen, som slår fast att barn och unga har rätt att komma till tals i alla frågor som berör dem. Sara Holm Stålhand upplever att det största problemet för barn i Västerås är att de inte alltid känner att de får komma till tals.

– Jag får ofta höra att barn inte tycker att det är någon idé att säga vad de tycker. De vuxna lyssnar inte i alla fall, säger hon.

Mer läsning

Annons