Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn tog limousin till bio

I går var det en rolig och minnesvärd dag för många sjuka barn i Västerås med omnejd. Barnen och deras vänner blev hämtade av flotta limousinbilar för att på ett mycket ståndsmässigt sätt bli skjutsade till Filmstaden där det bjöds på bio.

Annons
Skål! Daniel Eriksson, Tintin Eriksson, Philip Goos, Marcus Ohrlander, William Sjöberg och Simon Jensen skålar i cider och tackar kompisen William för limousinturen och biobesöket. Killarna går i klass 6E på Viksängsskolan.

Det var föreningen Sverigelimousiner, som också passade på att ha sitt årsmöte i Västerås, som ordnat med skjuts till och från bion.

Innan barnen skulle hämtas i sina limousiner visades de tio bilarna, bestående av Lincoln och Chrysler, upp sig på Bondtorget där de drog många nyfikna blickar till sig.

– Den här bilen har tidigare gått i Los Angeles och New Jersey. Några som åkt i den är Lars von Trier, Alexander Skarsgård, Christen Dunst, Christer Fuglesang och Babsan åkte i den när Filmstaden invigdes i påskas, säger Jan Erik Svensson, Mälardalens limousin-service.

När tiden var inne för att hämta barnen åkte de iväg en efter en beroende på hur lång väg det var att köra. Bilen VLT åker med ska hämta sex pojkar som går i klass 6E på Viksängsskolan. Det är William Sjöberg som genom MinStoraDag haft turen att få bjuda med sig ytterligare fem klasskamrater på biltur och biobesök.

– Jag fick det här för jag har varit mycket på sjukhuset. Jag har fel på mina lungor och flimmerhåren, säger William.

I bilen fanns både läsk och godis i överflöd och pojkarna kunde även skåla i cider.

I nästa limousin åker fem flickor från klass 2A i S:a Gertrudsskola. Det är Alma Cederborg, som är reumatiker och ibland mår så dåligt att hon måste sitta i rullstol, som bjudit in fyra kompisar. De sjunger och fnissar precis som flickor gör i den åldern.

– Jag känner mig som en artist, sade Jasmine Lagerqvist.

När barnen var upphämtade samlades alla barn och bilar på Rocklunda för att åka i samlad kortege till Filmstaden. Det var en kortege som drog många nyfikna blickar till sig.

Skål. Daniel Eriksson, Tintin Källberg, Philip Goos, Marcus Ohrlander, William Sjöberg och Simon Jensen skålar i cider och tackar sin kompis William för limousinturen och biobesöket de är på väg till. Killarna går i klass 6E på Viksängsskolan.  Foto: Anders Forngren
Flott inredning. Tv, bardisk, godis och läder. Inredningen i en limousin är något utöver det vanliga i en bil.
Lååång. Det var många västeråsare somvände på huvudet när 10 limousiner rullade genom staden.
Galant chaufför. Benny Pettersson, limousinförare, håller upp dörren för Alma Cederborg när de anländer till Filmstaden.
Godis är gott. Molly Holmberg Nordhage, Alma Cederborg, Jasmine Lagerqvist och Arwen Edlund är sugna på godis.

Mer läsning

Annons