Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen oroliga efter branden

Det är inte mycket som kvarstår av Ekbergaskolans gympasal efter branden natten till onsdag.

Annons
Ekbergaskolans rektor Anette Lilja.

För några dagar sedan hade Ekbergaskolan sin sista stora samling i gympasalen, skolans elever och lärare hade sin egen variant på Melodifestivalen. Natten till onsdag klockan 01.22 gick larmet. Strax innan klockan sex väcktes Ekbergaskolans rektor Anette Lilja av ett sms från skolans vaktmästare. Gympasalen brann.

- Jag såg framför mig en liten brand, att bara en liten del av huset var skadat. Men så kommer jag hit och så fanns det inget hus kvar, säger Anette Lilja.

Från skolans elever har reaktionerna varit praktiska med många frågor om här och nu.

- Ett barn undrade var den skulle byta om nu och ett annat blev ledsen för det här skulle kosta skolan pengar, säger Anette Lilja.

Enligt Anette Lilja var det skolans övervakningskameror som registrerade aktivitet vid gympasalen och på det sättet larmades brandkåren. Redan på onsdagsmorgonen satte uppröjningsarbetet av platsen i gång.

- Till måndag ska allt vara städat och klart, säger rektorn.

Hos polisen ligger branden hos ungdomssektionen och polisinspektör Lotta Rudolfsson.

- Vi har fått ärendet och ska hålla vittnesförhör under tisdagen. En kvinna i närheten har hört glasskross och såg sen flammor och ringde 112, säger Lotta Rudolfsson.

I nuläget inväntar polisen den tekniska undersökningen som görs på plats.

Torbjörn Pettersson på fastighetskontoret hos Västerås stad var på onsdagen ut till brandplatsen. Om skolan kommer få en ny gympasal vet han inte i nuläget.

- Vi vet inte, det har nyss hänt. Vi måste se vad vi ska göra, utreda och kartlägga behovet. Det kan bli en annan lösning också.

Ekbergaskolans vaktmästare samt rektor Anette Lilja.

Mer läsning

Annons