Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batterifabrikens vd blir huvudtalare på stor energikonferens i Västerås

Den 28 november hålls energikonferensen HUB2017 i Västerås. Årets huvudtalare blir Northvolts vd Peter Carlsson. Beskedet kommer under pågående förhandlingar om den stora batterifabriken kommer att öppna i Västerås.

Annons

Energy Competence Center, ECC, i Västerås meddelar i ett pressmeddelande under torsdagen att Northvolts vd Peter Carlsson blir huvudtalare på energikonferensen HUB2017 den 28 november i år.

Konferensen kommer att hållas i det alldeles nyöppnade Steam hotel.

VLT har tidigare rapporterat om att Northvolt ska investera 40 miljarder i en ny batterifabrik som möjligen kan komma att öppna i Västerås. I början på juli i år blev det klart att fabriken kommer att placeras i Västerås eller Skellefteå. Förhandlingarna om detta pågår nu för fullt.

Batterifabriken kommer att kunna erbjuda omkring 3000 nya jobb i den kommun där den till slut hamnar.

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande, tycker att det känns mycket spännande att Peter Carlsson blir konferensens huvudtalare.

– Det är ju jätteroligt. Det indikerar att det finns ett intresse för Västerås. Även om det såklart inte säger något säkert om hur det blir med etableringen av batterifabriken så kan jag ju inte låta bli att se det som något positivt, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

Energikonferenserna i Västerås har sedan 2014 vuxit sig större och blivit en viktig mötesplats för energibranschen med hundratals deltagare från olika organisationer och företag.

Läs mer: Teljebäck om Northvolts besked: "Vi har känt på oss att vi har legat bra till"

Mer läsning

Annons