Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båttjuv fängslades av DNA på solglasögon

Onykter, med knark i kroppen, i för hög fart i bil med ett lastat båtsläp och utan körkort krockade den 51-årige mannen med en stillastående lastbil på E 18. Därmed avslöjade han sig själv som tjuv.

Annons

Västerås. På morgonen den 10 juli 2012 kallades Enköpingspolisen till E 18 i höjd med Ekolsund sedan en bil med lastad båttrailer kört in i en stillastående lastbil.

I bilen satt en i dag 51-årig man från en mindre ort i Skinnskattebergs kommun. Båtsläpet var obromsat och fick därför inte köras fortare än 30 och absolut inte på motorväg. Båten var slarvigt förankrad. 51-åringen hade 0,38 promille i kroppen och dessutom spår av narkotika.

Ett annat av hans bekymmer var att båten var nystulen. Någon gång under natten till den 10 juli har någon klippt upp ett hål i stängslet hos företaget Båt-Sam i Kvicksund och stulit en båt som stod på släp – samma släp och samma båt som var inblandad i olyckan vid Ekolsund.

Inför rätta försvarade sig 51-åringen som straffats otaliga gånger för diverse brott att han inte mindes om han varit i Kvicksund. Han hade dock uppenbarligen tappat sina solglasögon på platsen eftersom de låg intill stängslet, med hans DNA på.

Han döms för båtstölden, rattfyllan och flera andra brott till ett halvår i fängelse.

Eftersom han, vilket han också dömts för, kört ratfull i augusti 2012, krockat med ett träd och då skadats allvarligt ger rätten honom viss strafflindring.

Mer läsning

Annons