Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre - men inte bra

(Uppdaterad 10.05) Även fredagen medförde inställda tåg i Mälardalen. Uppehållsvädret gjorde dock förseningarna och de inställda tågen färre.

Annons

På fredagsmorgonen var endast några tåg inställda från Västerås.

De två första morgontågen Västerås-Uppsala med avgångstid 04.55 och 05.46 var inställda, tillsammans med ett stort antal lokaltåg Sala-Uppsala. De har varit inställda hela veckan och ersatta i samtliga fall med buss.

Direkttåget från Västerås 07.14 (tåget utgår från Hallsberg-Örebro) mot Stockholm var inställt, resenärer hänvisades till följande tåg mot Stockholm.

Tåget från Västerås 09.00 mot Stockholm avgick några minuter försent och blev under resan en halvtimme sent på grund av lokfel.

Andra förseningar - som inte är kända för vlt.se - kan ha förekommit under morgonen.

Vagnbristen - som vlt.se rapporterar om på annan plats och som till stor del beror på ovanligt många viltolyckor - gör att många tåg är kortare än normalt. Vissa tåg körs också med andra fordon än normalt.

Detta leder - särskilt med tanke på att snö och kyla gör att folk ställer bilen och tar tåg och buss - till att de lediga sittplatserna ombord blir färre.

För de som ska vidare från Mälardalen och norr-, söder- eller västerut med tåg kan dagen innebära problem; flera fjärrtåg som inte passerar norra Mälardalen är sena eller inställda.

Även för Öresundspendlarna har situationen varit lik den som vlt.se rapporterat om för pendlarna i Mälardalen; vart fjärde Öresundståg har varit ur trafik på grund av snö, viltolyckor och kyla. Det har lett till mycket svår trängsel på trafiktäta sträckor i Skåne och på Öresundsbron.

Mer läsning

Annons