Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragare försökte sälja hans bil

Västeråsaren Arne Wallner upptäckte att hans egen bil låg ute på Blocket för försäljning. Arne skrev därför till bedragaren och påstod att han var intresserad av bilen – och fick tillbaka e-post undertecknad med ”Arne Wallner”.

Annons
Inte till salu. En bedragare satte ut Arne Wallners bil på Blocket.se. ”Men jag har ju just köpt bilen på Blocket. Den är inte till salu”, säger Arne. I själva verket hade en bedragare kapat den gamla annonsen.Foto: Per G Norén

– Det kändes konstigt att få brev från sig själv. Jag har naturligtvis polisanmält allt-ihop, men jag vill också varna andra för dessa bedragare, säger han.

Det började när Arne Wallner köpte sin bil via Blocket för en tid sedan. Den affären var bra och hederlig. Men nyligen dök alltså bilen plötsligt upp på Blocket igen i en ny annons.

– Någon har helt enkelt kapat den gamla annonsen och tagit reda på vem som äger bilen just nu, berättar Arne Wallner.

Och den äkte Arne Wallner fick alltså kontakt med bedragaren via e-post. Bedragaren uppgav nu att han bodde i Storbritannien, och bad därför köparen att sätta in 112 000 kronor i förväg, innan bilen sänds till Sverige.

Detta är ett känt bedragartrick. Någon bil har ju inte säljaren.

– Nej, bilen står hemma hos mig, säger den alldeles äkta Arne i Västerås, som fick Blocket att ta bort annonsen.

Thomas Bäcker, kundsäkerhetsansvarig på Blocket, påpekar att det ”bara är någon promille” av säljarna som bluffar, men att både köpare och säljare ska se upp för underliga meddelanden från utländska köpare och säljare.

– Ta kontakt med oss på Blocket och polisanmäl, rekommenderar han.

Mer läsning

Annons