Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil sjönk – föraren gömde sig i vattnet

Med tända lyktor låg bilen och flöt i vattnet vid Öster Mälarstrand på lördagens morgon. Sedan sjönk den. I samband med bärgningsarbetet upptäcktes en 47-årig man under en brygga. Under omkring en timme hade han varit där utan att ge sig till känna.

Annons

På lördagsmorgonen vid sextiden blev räddningstjänsten kallad av polisen till Öster Mälarstrand, en bil flöt i vattnet med tända lyktor tio femton meter ut i vattnet och polisen behövde räddningstjänstens hjälp med miljösanering av eventuell bensin i vattnet.

– Vi skickade ut ytbärgare för att kolla om det fanns några människor i bilen, och det fanns det inte, berättar Marvin Sörensen inre befäl vid Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Efter ett tag sjönk bilen till botten och dykare behövdes för att bärga bilen. Medan räddningstjänsten, polis och ambulanspersonal står på kajen och pratar, upptäckte en av ambulanssjukvårdarna en arm som rörde sig under en brygga intill.

– Det visar sig att det är en kille som har varit i bilen och kört ut över kanten, och av vad vi har förstått så vill han inte visa sig av någon anledning, säger Marvin Sörensen.

Mannen kan ha klamrat sig fast under bryggan i över en timme utan att ge sig till känna. Huruvida han låg helt eller delvis i vatten under bryggan är okänt, men mannen hade i alla fall tagit sig från bilen in till land och var rejält nedkyld.

– Det gick inte att få ur honom något vettigt, eller besked om det funnits fler i bilen, så vi gick ner med dykare och tittade och det fanns inte fler, säger Sörensen.

Bilen togs upp ur vattnet och bärgades bort. Mannen omhändertogs av ambulanspersonalen. Han hade då 34 grader i kroppstemperatur.

- Hjärt- och lungräddning inleddes omedelbart, säger Ann-Charlotte Israelsson vid polisens kommunikationscentral.

Är det någon fara för hans liv?- Inte nu, vad jag vet.

Vet ni hur bilen hamnade i vattnet?- Det har inte gått och prata med honom av förklarliga skäl.

Enligt polisen rör det sig om en olyckshändelse.

Mer läsning

Annons