Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmässa för stor som liten

Kunder med miljö i tanken drogs till de små. Men även större fordon hade sin publik under bilmässan på Rocklunda i lördags.

Annons
Fokus på bilar. Bilar är fyraårige Messi Jabras favoritintresse. Därför såg han till att mamma Melissa och övriga familjen följde med till bilmässan i Västerås i lördags.foto: ulf axelson

Trots vår i luften drogs ändå många till doften av ny bil inne i ABB Arena Syd där MRF-handlarna i Västerås ställde ut ett hundratal bilar.

En liten Fiat Twin Air som med snål bensinförbrukning räknades till ett av de miljövänliga alternativen drog ett stort intresse. Kent Almer från Nora var ändå tveksam.

– Miljö och miljö. Om jag skulle köpa en bil i dag så tittar jag så klart på hur mycket soppa den drar. Men jag gör mig inte av med den bil jag har i dag för att köra miljövänligt.

Svante Lundquist, trafik-expert på Naturskydds-föreningen, håller med om att bränslesnålt är det som kunderna helst borde titta efter i en ny bil.

– I Frankrike har man en bra modell där de som kör en bensinslukande bil får betala extra skatt. Pengarna går inte till staten utan delas ut som premie till de som kör miljövänligare bilar.

Finns det miljöbilar egentligen?

– Nej, man ska vara försiktig med att använda uttryck som miljöbil. Miljöanpassad är bättre. Men helt klart har det hänt mycket på personbilssidan. Tunga transporter är värre.

Miljöbil eller inte. På mässan i lördags fanns Messi Jabra, 4 år, som direkt styrde kosan mot en av de större bilarna, en terränggående Nissan Navara, och hoppade vant in på förarplatsen.

– Han älskar bilar. Kan alla märken. Stora eller små spelar ingen roll, säger pappa Isa Jabra.

Dragplåster. Många besökare lockades till helgens bilmässa i ABB Arena Syd.
Miljötänk. Allt fler bilkunder efterfrågar miljöbilar. Kent Almer kollade in en av mässans bränslesnåla bensinbilar.foto: ulf axelson
Kör i jobbet. Birgitta och Martin Björk intresserade sig för en Mercedes som ett möjligt nytillskott till Martins taxirörelse.foto: ulf axelson

Mer läsning

Annons