Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bion får Fridas rum att skaka

När dramatiken är som störst på vita duken vibrerar hela Frida Olssons studentlya. Nu blir hon tvungen att flytta.

Annons
Flyr bullret. Att bo vägg i vägg med stans största biosalong underlättar varken studier eller sömn. Actionfilmerna får Frida Olssons bostad att skaka, och nu måste hon flytta.

19-åriga Frida Olsson hyr sedan februari i år en lägenhet på Kopparbergsvägen 27 B, och när nya Filmstaden slog upp portarna fann hon sig plötsligt bo vägg i vägg med stans största biosalong.

Filmstaden har haft problem med ljudläckage mellan salongerna. Dessa ska nu vara åtgärdade, men hos Frida är det långt ifrån tyst när actionfilmen The Avenger mullrar på som bäst. Trots att hyresvärden Aroseken låtit mura igen ett fönster som vette rakt in i salongen.

– Basen gör att hela lägenheter skakar, säger Frida.

Hon kontaktade hyresvärden Aroseken, som inte vågade lova någon förbättring utan i stället rådde henne att flytta.

– Det var inte meningen att den här lägenheten skulle bli kvar. Det var ett misstag att Frida fick flytta in där, säger Arosekens vd, Christian Brobeck.

Frida Olsson tog fasta på rådet och kommer i augusti att flytta in i en Mimerlägenhet på Smedjegatan.

Hon uppger att Aroseken först lovade henne en hyresreduktion på grund av störningarna, men sedan ändrade sig. När VLT talar med Christian Brobeck är det dock klara besked – Frida ska kompenseras.

– Rätt ska vara rätt och hon ska inte bli lidande, säger han.

Aroseken lovar också att se till att Frida slipper dubbla hyror i augusti, samt att hjälpa henne med flytt och städning..

Hur det låter i Fridas lägenhet om kvällarna kan du höra här.

Mer läsning

Annons