Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bistro på gång i parken

Bistroplanerna för Stadsparken är på tapeten igen. Stockholmsföretaget Lundgrens fastigheter väntar på klartecken från Västerås stad.

Annons

Det var drygt tre år sedan stod det klart att det inte skulle bli någon bistro i parken, i hörnet vid Svartån och Stora gatan. Krögaren lyckades inte lösa finansieringen av tiomiljonersbygget.

På torsdag ska politikerna i fastighetsnämnden ta upp ärendet igen. Då ska de ta ställning till ett arrendeavtal med Lundgrens fastigheter.

Förslaget är att företaget får arrendera den aktuella marken i 20 år. Arrendet sätts till 80 000 kronor per år.

Företagets ägare Göran Lundgren vill inte gå in i detaljer förrän avtalet är i hamn. Tanken är i alla fall att bygga en i stort sett likadan byggnad som det finns bygglov för sedan tidigare.

Storleken och den kubiska utformningen ska vara den samma. Det handlar bara om mindre justeringar.

– Vi har bokat in ett möte med byggnadsnämnden för att höra hur de vill ha det, säger Göran Lundgren som hoppas att det går snabbt att förlänga bygglovet.

Nästa steg är att hitta en krögare som kan driva bistron. Ett avtal kan först skrivas när man har fått klart med arrendet.

– Det är ett väldigt fint läge. Det ska bli kul att få göra en bistrobyggnad som tillför parken extra service. Det blir en pärla.

Företaget som har sitt säte på Värmdö äger fastigheter i såväl Stockholm som övriga Mälardalen (dock ingen i Västerås). I beståndet finns både bostäder och lokaler för verksamheter, främst restauranger.

Mer läsning

Annons