Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåsten drar in över länet

Starka vindar orsakar problem runt om i Västmanland. Polisen råder bilförare att hålla sig till de större vägarna.

Annons

Det blåsiga vädret har vält omkull träd över vägarna på flera håll i länet. 

Vid tvåtiden hade ett träd fallit över körbanan på väg 693, Gamla E18 i Kungsåra. Räddningstjänsten var på plats för att röja vägen. Vid samma tid föll ytterligare ett träd och hindrade framfarten på Kungsängsängsgatan i Västerås. Hindret var borttaget vid tretiden.

- De flesta larmen som vi har fått gäller de mindre vägarna. Där växer träden nära och kan dessutom blockera hela körbanan om de blåser omkull, säger Martina Saghamre på Västmanlandspolisens kommunikationscentral.

Inga olyckor eller skhar rapporterats men hon uppmanar trafikanterna att ta det försiktigt och hålla uppsikt. 

- Det kan vara bra att hålla sig till de större vägarna där avstånden är bättre. Det är säkrare men förstås inga garantier.

Vid halv två drabbades västra Västerås av strömavbrott till följd av träd som fallit över elledningarna. Vid halv femtiden var de flesta problemen åtgärdade, enligt Mälarenergi.

- Vi är precis i slutfasen av reparationerna. Nu hoppas vi att blåsten lugnar ner sig så att folk kan griljera skinkan i fred, säger Lisa Kilestad på Mälarenergi.

Vid lunchtid larmades SOS om en elledning som fattat eld utanför Sala, efter att en tall blåst ner över den. Elden slocknade innan räddningstjänsten behövde göra någon insats, men ett antal hushåll i Salaområdet blev utan ström. 

På förmiddagen föll två träd över väg 68 vid infarten till väg 233 i Skinnskatteberg. Det ena norr om och det andra söder om infarten. Senare på eftermiddagen hade även ett träd fallit över väg 250 i Erlandsbo, mellan Kolsva och Fagersta.

Mer läsning

Annons