Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev av med datorer - efter fem månader

Personalen på Irstaskolan fick laptops för att använda i arbetet med barnen. Men efter knappt fem månader ändrade sig kommunen och tog tillbaka datorerna.

Annons

- Det var i maj som vi fick beskedet från vår chef att alla skulle få varsin dator att använda i det dagliga arbetet med barnen. Och för några veckor sedan fick vi veta att det hade blivit något fel, att vi inte skulle få behålla dem, säger Anna Björkström, förskollärare på Irstaskolan.

Anna Björkström säger att hon bland annat fått ljudfiler av en musiklärare som de använder vid sångstunden. Nu får de klara sig utan.

- Det känns ju enormt kränkande. Här har vi byggt upp något, att jobba på det här sättet. Man känner sig snuvad på konfekten.

Enligt Anna Björkström har det inte varit mycket till dialog med kommunen.

- Det enda vi har fått veta är att det blivit fel någonstans, men vi vet inte exakt var felet ligger. I dagsläget vet vi ingenting.

Teddy Söderberg, verksamhetschef för Västerås stads grundskolor, säger till SR Västmanland att det blivit fel vid utdelningen och att man upptäckt det först nu.

– Det har ju blivit en miss i kommunikationen, vi står där vi står och vi måste prioritera så att elever och undervisande personal får datorerna först helt enkelt, säger han till Sveriges Radio.

Mer läsning

Annons