Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodade ner sig själv med ko-blod

Den 28-åriga Västeråskvinnan sade sig ha blivit bortförd och misshandlad av falska poliser. Men allt var lögn. Nu har hon dömts till villkorlig dom och dagsböter för brottet falskt larm.

Annons
Kvinnans armar, kinder och händer var blodiga. Då hävdade hon att det var falska poliser som låg bakom.

I maj 2012 anmälde kvinnan till polisen att hon stoppats vid Tillbergaleden av män som utgav sig för att vara civilklädda poliser. Männen skulle enligt vad hon uppgav ha fört bort henne och slagit henne och hon kunde uppvisa såväl lindriga skador som blod.

Men polisen började misstänka att allt inte stod rätt till. Hennes uppgifter överensstämde inte med vad den tekniska undersökningen visade.

På våren 2013 visade en noggrann teknisk analys att de blodspår kvinnan uppvisade som bevis på att hon blivit misshandlad var djurblod från nötkreatur.

Då kvinnan åtalades sade hon att en annan person tvingat henne att falsklarma.

Inför Västmanlands tingsrätt berättade hon dock hur det var; hon hade blivit lindrigt misshandlad med skrubbsår av en man som hon hade en tidigare affär med och ville inte berätta för maken att hon träffat den andre mannen. Därför skvätte hon djurblod på några väggar, drack lite av blodet vilket fick henne att kräkas, lade sig på altanen och ringde maken för vilken hon berättade historien om misshandeln och bortförandet.

Dessutom skickade hon falska hotbrev till sig själv – vilket även det avslöjades.

Mer läsning

Annons