Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blogga med VLT

Gillar du att skriva och berätta om stadsdelen där du bor? Då kan du vara rätt person för oss.

Annons
Hela VLT-huset involverade. Annons-, marknadsavdelningen och redaktionen är med i projektet. Från vänster: Irene Carlsson, Margareta Andersson, Alisa Bosnic, Rose-Marie Eriksson, Rebecca Sjödin-Hansson och Yngve Fredriksson.

Nu drar nämligen VLT:s satsning på stadsdelsbloggar i gång.

– Vi vill komma närmare våra läsare ute i stadsdelarna. Och vilka passar bättre till att berätta om vad som händer där än de som bor och verkar i områdena, säger Alisa Bosnic, projektledare och initiativtagare till den superlokala VLT-arenan.

Tanken är att läsarna ska berätta om stort och smått i vardagen och dela med sig av det som är aktuellt i de olika bostadsområdena. Varje stadsdelsblogg ska ha flera skribenter och arbetet sköts ideellt.

– Vi söker dem som känner driv och engagemang och brinner för sina stadsdelar, säger Alisa Bosnic.

Bloggarna, eller bloggeriorna som de kallas, blir i sig maneger för vidare diskussioner och debatter. VLT har också startat en tremannaredaktion som bevakar de olika stadsdelarna och fungerar som en länk mellan bloggarna och tidningshuset.

– Vi fångar också upp tips på bloggarna som kan bli nyheter i tidningen, säger Rose-Marie Eriksson, reporter på VLT.

Från början blir det fem stadsdelsbloggar. Planen är att sedan utöka projektet med flera områden.

– Vi får se hur gensvaret blir men vi hoppas att många nappar och att det blir folk i olika åldrar och med olika bakgrund, säger reportern Yngve Fredriksson.

– Ingenting är för litet att skriva om i en blogg, säger Margareta Andersson, fotograf.

Några skribenter är redan klara. Jerker Alsterlind, präst och bland annat känd för att ha dragit i gång drive-in-vigslar under Power Meet ska blogga från Önsta-Gryta.

– Jag har tonåringar och en fru som bloggar hemma, men för mig är det nytt så jag känner mig lite grön än så länge, säger han.

Nyinflyttade Angelica Vandell blir en av rösterna från Hallstahammar.

– Jag tror det blir kul för dem som bor i Hallsta att läsa om någon som är ny på orten, säger hon. Jag tycker också det är jättekul att läsa om folk man vet vilka de är, det blir mycket närmare.

VLT:s lokala bloggsatsning ingår också i ett större forskningsprojekt vid högskolan i Halmstad där flera tidningar deltar.

Mer läsning

Annons