Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombardier: "Vår policy är att alltid fullt ut följa lagar"

I dag kommenterade Thore Sekkenes, vd för Bombardier Transportation i Sverige, aklagelserna gentemot företaget i ett brev till alla anställda.

Annons

Uppdrag granskning och TT har avslöjat att nära en miljard kronor kan ha gått till mutor i den uppmärksammade affären mellan Bombardier och Azerbajdzjan.

Reportrar har sökt upp adresser till Bombardiers samarbetspartners – men några sådana företag har inte funnits att hitta där. Det rör sig om två brevlådeföret som Bombardier Transportation har använt sig av: Trans-Signal-Rabita och Multiserv Overseas. På den adress som Trans-Signal-Rabita varit registrerad på bor en elektriker som är registrerad som ägare till företagen, men inte driver det,

Läs också: Nya avslöjanden kring Bombardiers misstänkta mutor

I dag, onsdag, skickade Thore Sekkenes, vd för Bombardier Transportation i Sverige, ut ett mejl till samtliga anställda inom Bombardier i Sverige. VLT har tagit del av utskicket. Han skriver att han och den svenska styrelsen deltar i att bringa full klarhet i situationen.

"För att åstadkomma detta, ger vi vårt fulla stöd till den pågående interna utredningen och säkerställer nödvändiga resurser för detta. Därtill samarbetar vi fullt ut med ansvariga myndigheter i utredningen", skriver Thore Sekkenes.

"Angående detaljer och spekulationer som cirkulerar i media kommer vi inte att uttala oss på grund av de pågående utredningarna", fortsätter han.

Tidigare i veckan sände Bombardier Inc ut ett utskick internationellt. Där dementeras uppgifterna om att det förekommer något olagligt från Bombardiers sida gällande projektet i Azerbajdzjan. Kontraktet i Azerbajdzjan vanns efter en öppen och rättvis upphandling, enligt bolaget. Skulle det framgå att felaktigheter har förekommit ska man "vidta alla nödvändiga och lämpliga åtgärder för att ställa saker tillrätta".

Mer läsning

Annons