Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder i Västeråsökar mindre än riket

Priserna på bostadsrätter är rekordhöga i Sverige. I Västerås ligger de stabilt och ökningen det senaste året är lägre än för riket.

Annons
Mats Hedvall, mäklare på Fastighetsbyrån. Foto: Per G Norén/VLT-ARKIV

- Vi känner väl att vi har haft en ganska stabil marknad det senaste året. Så spontant känner jag att det inte blivit några större förändringar – utan att ha alla fakta på bordet, säger Mats Hedvall, mäklare på Fastighetsbyrån i Västerås.

I Västerås har priserna på bostadsrätter sjunkit med 1 procent de senaste tre månaderna, jämfört med samma period förra året. Under det senaste året har priserna dock ökat med 3 procent – fast Västerås ligger ändå efter riket i stort där ökningen är 16 procent.

- Allt går att sälja i rätt prisläge. Förra hösten fick man en känsla av att ”nu kan det falla”, men det gjorde det inte här, berättar Hedvall.

Västersås har klarat sig relativt bra när det gäller uppsägningar. Samtidigt flyttar folk fortfarande hit och nya lägenheter byggs inte i samma takt. Så mäklarna är inte oroliga för den bubbla som det varnas för på andra håll i Sverige.

- Det kan bli temporära avkylningseffekter om räntan höjs. Men vi känner ingen oro för en bubbla. Jag tror inte att det blir någon dramatisk förändring de närmaste åren, säger mäklaren Mats Hedvall.

Mer läsning

Annons