Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra service - utan Mälarutsikt

Viksängs centrum liknar ett rymdskepp. Ett hästskoformat skepp som borrat ned sina pelarlika ben i backen på Regementsgatan.

Annons
Ett stort utbud och ett tilltalande centrum med en grönskade bergsknalle. Fast Viksängs centrum saknar sjöutsikt - trots närheten till Mälaren. Foto: Yngve Fredriksson

Mer utomjordiskt än så blir det inte med bibliotek, vårdcentral, apotek, Icabutik med postservice, pizzeria, klädbutiker, två bankautomater, brevlåda och frisersalong. Skomakare, fotohandlare, och blomsterbutik tillhör dock inte det vanliga utbudet i ett litet centrum som Viksängs.

Två lokaler står tomma sedan cykelaffären och banken stängt igen. I ett grannhus ligger en smörgåsbutik som även har en mindre servering.

Parkeringar för bilar (två timmar med p-skiva) och cyklar finns på flera platser. Det är sällan fullt överallt. Tyvärr är inte cykelställen skottade.

Bussresenärer stiger av och på vid hållplatserna på Kaserngatan, bakom centrumbyggnaden.

Den officiella anslagstavlan som står lite undanskymd lockar till PRO-möte och familjerådgivning. I Icabutikens foajé hänger desto fler lappar, bland annat om ett spa, en upphittad katt och begagnade köksbord som några vill sälja.

Förr ståtade Viksäng med såväl konditori som Konsumbutik. Från regementstiden finns några kasernbyggnader som blivit bostäder samt Viksängsgården som används för danser och andra sammankomster.

En bit ned i backen ligger en bensinmack och bakom den en skogsdunge som övergår i en vacker bokpark.

Vad tycker du om Viksängs centrum? Kommentera!

Mer läsning

Annons