Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden på Lövudden var anlagd

Enligt både polisen och Mälardalens brand- och räddningsförbund är branden som i går natt bröt ut vid Lövuddens IP anlagd.

Annons

– När jag kom dit i går natt såg jag att branden hade börjat i soptunnorna som stod utanför byggnaden. Därefter har elden spridit sig upp mot vinden, säger Fredrik Eriksson som är brandingenjör vid Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Lövuddens IP tillhör en av kommunens anläggningar och det är oklart i dagsläget hur skadad byggnaden är.

– Vinden är åtkommen av både branden och släckningsarbetet. Men det är klart att även omklädningsrummen fått sig en rejäl törn då vatten runnit ner från vinden i samband med släckningen, säger Fredrik Eriksson.

Enligt Fredrik Eriksson finns det inget som tyder på att det skulle finnas en naturlig orsak till branden. Även polisen som först gick ut och sa att branden hade en naturlig orsak har nu ändrat sin brottsrubricering.

– Vi anser att branden är anlagd och har startat en förundersökning. Vi har också påbörjat förhör med vittnen men vi har i dagsläget inte någon misstänkt. Vi vill därför gärna komma i kontakt med fler vittnen som sett eller hört något, säger Johanna von Wowern, pressinformatör hos polisen i Västmanland.

Mer läsning

Annons