Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandhill (SD) vägrar gräva ned stridsyxan

Börje Brandhill (SD) vägrar acceptera partiets nyvalde gruppledare John Bergström. ”Vi har ingen som helst kontakt”, säger han.
Nu kan han bli utesluten ur partiet.

Annons

Börje Brandhill var Sverigedemokraternas första namn till kommunfullmäktige, John Bergström det andra. Båda var intresserade av gruppledarposten och distriktsstyrelsen valde i förra veckan John Bergström.

– De har velat peta mig åt sidan och nu verkar de ha lyckats. De ogillar mig och min stil, säger Börje Brandhill.

Vilka de?

– John Bergström och Marie Edenhager.

Marie Edenhager, distriktsordförande för SD Dalarna-Västmanland, vill inte kommentera om hon nu förbereder en uteslutning av Börje Brandhill.

– På distriktsstyrelsemötet sa vi bara att om det finns oförrätter efter det här beslutet så kan det finnas anledning att skicka det uppåt.

Om Börje Brandhill utesluts kommer han enligt egen uppgift att sitta kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde och blir i så fall den andra sverigedemokraten som går den vägen. Tidigare i höst uteslöts tredjenamnet, Joachim Löfgren, på grund av en misshandelsdom.

– Vi vill självklart inte ha en massa vildar. Det bästa för partiet vore att han i så fall ställde sin plats till förfogande, säger Marie Edenhager.

John Bergström och Börje Brandhill skulle i dagarna ha sammanträffat och diskuterat budgeten. Men av det blir det inget av.

– Aldrig! Jag har inte pratat med honom på flera veckor och det kommer inte att bli några samtal i fortsättningen heller, säger Börje Brandhill.

Inom kort kan alltså John Bergström vara gruppledare endast för sig själv.

Mer läsning

Annons