Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 16/12

Unga snattare ertappades i butiker runt om i Västerås.

Annons

Kvicksund. Någon gång mellan 20-tiden och 22-tiden på torsdagskvällen slog tjuven eller tjuvarna till hos en villa på Lyckåsvägen. På de få timmarna hann tjuven/tjuvarna plocka ut en glasruta och söka igenom huset. Smycken till ett okänt belopp stals och polisen utreder det hela som grov stöld.

Hälla. Två kvinnor, 22 och 45 år gamla, åkte fast på Ica Maxi Hälla sedan de försökt stjäla smink. Kvinnorna hade på ett finurligt sätt brutit upp och paketerat om sminket för att försöka undgå upptäckt. Det lyckades inte, båda kvarhölls och togs med av polis till polishuset för förhör. Båda misstänks för stöld.

Haga. Ett källarförråd på Åkarhagsgatan har någon gång under senaste veckan råkat ut för inbrott. Ett hänglås har klippts upp och bland annat tycks kartonger och lampor ha stulit. Flera andra förråd har råkat ut för inbrott den senaste tiden.

Pettersberg. Strax efter midnatt torsdag-fredag tyckte en polispatrull att ett par, en 40-årig man och en 52-årig kvinna som gick vid Jakobsgatan såg misstänkt narkotikapåverkade ut. De fick följa med till polishuset för att lämna prover och förhöras. Proverna får visa vilken narkotika det kan ha rört sig om.

Centrum. Vid lunchtid på fredagen ertappades två 14-åriga flickor då de plockat på sig varor på Åhléns och försökt lämna butiken utan att betala. Polis kom till platsen, skrev rapport och överlämnade flickorna till vårdnadshavare.

Västerås. Under torsdagskvällen ertappades flera unga snattare, under 15 år, i olika butiker i Västerås då de försökte stjäla varor utan att lyckas. De ertappade lämnades av polisen till sina respektive vårdnadshavare medan polisen skrev rapporter om snatteri.

Mer läsning

Annons