Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrallasarettet får kritik

Socialstyrelsen riktar kritik mot Centrallasarettet i Västerås efter att en 39-årig man anmält brister i vården.

Annons

39-åringen tycker att han blivit felbenhandlad när han sökte vård för en skadad hälsena. Anmälan till Socialstyrelsen gjordes i maj 2011.

Det var i augusti sommaren 2010 som 39-åringen föll från en stege. Han kände direkt att hälsenan gått sönder och åkte till vårdscentralen i Norberg. Efter undersökningen fick han reda på att en operation av hälsenan var nödvändig.

En remiss skickades till Centrallasarettet i Västerås men när 39-åringen kom dit och undersöktes beslutade två ortopedläkare att operationen inte behövdes. Eftersom hälsenan inte var helt av skickades mannen hem med enbart kryckor.

En tid senare gick hälsenan av helt och 39-åringen fick då foten gipsad samt en specialgjord ortopedisk stövel. Läkningen gick dock inte som planerat och först åtta månader efter fallet opererades hälsenan i slutet på december.

Socialstyrelsen riktar nu kritik mot Centrallasarettet för de bristande rutinerna vid överrapportering från vårdscentralen i Norberg. Även den ansvarige läkaren som tog beslutet att inte operera 39-åringens hälsena får kritik.

Carl Widerberg

Mer läsning

Annons