Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefens avgång – en lång process

Den avgångna vd:n för Proaros, Eva Wetterstrand, arbetar numera med IT- frågor, en uppgift hon kommer att ha fram till sista januari 2015.

Annons
Åke Wahlsten.

Proaros styrelseordförande Åke Wahlsten (MP) säger att Proaros styrelse inte varit missnöjd med hennes arbete och att avgången inte utlösts av någon akut fråga.

– Eva Wetterstrand och jag har fört samtal kring det här i ett och ett halvt år, säger Åke Wahlsten. Ända sedan skolan lyftes bort från Proaros. Hon rekryterades helt enkelt för att leda en helt annan typ av organisation.

2010 hade Proaros 10 000 anställda och omsatte över 4 miljarder. Nu är antalet anställda omkring 3 000.

Åke Wahlsten tror att han talar för hela Proaros-styrelsen i omdömet om Wetterstrand.

– Men jag förstår om man kan koppla samman avgången med kritik mot Proaros, det har varit en snabb förändring och allt har inte blivit bra. Då får man göra ett omtag. Och ytterst är ju styrelsen ansvarig.

Han säger också att Eva Wetterstrand ändå varit chef för Proaros i fyra år, ”en ganska lång tid för henne”, och hänvisar till hennes digra cv.

Grunden till det avtal som ger Wetterstrand 15 månadslöner a 96 000 kronor sedan hon slutat sista januari nästa år fanns innan Åke Wahlsten tillträdde, det skrevs under av Wahlstens företrädare, centerpartisten Lars Kallsäby.

Eva Wetterstrand

Mer läsning

Annons