Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comhem kom aldrig hem

Efter fem månader av telefon- och mejlkontakt har Risto Polvi fått nog av brutna löften. Comhem vägrar helt sonika att åtgärda felen med hans dåliga tv-bild.

Annons
Tv-störningar. Risto Polvi har haft dålig tv-bild sen i mars. Trots otaliga påstötningar har Comhem inte åtgärdat felet. De hoppas i stället att Risto Polvi ska nappa på erbjudande om att installera en digitalbox, för då skulle tv-bilden garanterat bli bättre. foto: göran widerberg

Risto Polvi bor i en bostadsrätt på Johannishöjden. Han har sedan i mars haft problem med dubbla tv-bilder. Föreningen som han tillhör är anslutna till Comhems tv-nät.

I mars såg Risto tekniker från Comhem i fastigheten. Han tog för givet att det var bildfelet som de var ute för att åtgärda.

– Jag tog kontakt med dem som var här och berättade om problemen med min bild. De sa då att de skulle återkomma till mig eftersom de var ute ¿i ett annat ärende och inte hade nycklar till vår central.

Men Comhem återkom inte och efter en månad gjorde Risto en felanmälan.

– Jag ringde Comhem flera gånger. De skyllde hela tiden på att de inte hade nyckel till vår central.

När han till sist erbjöd sig att personligen öppna dörren till centralen var Comhem ¿villiga att komma. Nu var det maj och Risto som är väldigt sportintresserad hoppades på att han skulle få en bra bild innan EM i fotboll började.

Den andra maj dök det upp en tekniker från Comhem som bytte kontakter och antennsladd och konstaterade att han inte hittade något fel på Ristos tv-utrustning. Risto ville då att teknikern skulle följa med till fastighetens central. Men det ville inte tekniken utan han meddelade att han skulle lämna över ärendet till sina överordnade. Comhem skulle återkomma i juni men de kom inte ut varken den 20, 21 eller 25 juni som avtalats.

– Jag ringer och ringer men ingenting händer. De ser väl mig som en betydelselös liten kund som de kan behandla hur som helst. Och nu är det snart OS och de har sagt att de inte kommer att fixa felet förrän i augusti, säger Risto Polvi.

Mer läsning

Annons