Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är bäst i landet 

Centrallasarettet i Västerås har Sveriges bästa bröstsjuksköterskor, Elisabeth Stolpe Rados och Eva Alm.

Annons
Eva Alm och Elisabeth Stolpe Rados är Årets bröstsjuksköterskor.

Västerås lasarett har Sveriges bästa bröstsjuksköterskor, Elisabeth Stolpe Rados och Eva Alm, enligt Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO. – Det är en ära, säger Eva Alm.

Eva Alm och Elisabeth Stolpe Rados får i dag, vid en ceremoni i Stockholm, mottaga bröstcancersveriges finaste utmärkelse, Årets bröstsjuksköterskor. De får priset för ”ett oerhört professionellt och säkert yrkesutövande som skapar öppenhet, trygghet och värme i mötet med bröstcancerbehandlade”.

– Det är fantastiskt. Det känns jätteroligt, vi känner oss stolta, hedrade och jätteglada. Att få just ett sådant här pris från patientföreningen betyder otroligt mycket. Det värmer i hjärtat. Det är det finaste man kan få. Någonstans har vårt arbete betytt någonting för kvinnor med bröstcancer i den tuffa situationen. Det känns väldigt gott, säger en sprudlande glad Elisabeth Stolpe Rados.

Eva Alm berättar om sitt och Elisabeths arbete:

– Vi är bra på att ta hand om de kvinnor som får bröstcancer, att förmedla hopp, se till att det blir en bra kedja runt allt som händer. Vi har en bra fungerande verksamhet som sprider information och tar vara på den nyaste forskningen och tillämpar den, säger Eva Alm.

Eva och Elisabeth har vetat om priset i cirka en månad.

– Det har varit jobbigt att hålla tyst, vi har inte fått berätta för någon. Det har varit det svåraste, att inte få dela med sig till sina kollegor, säger Eva Alm.

I morgon är de tillbaka på jobbet och vem vet, kanske väntar en tårta?

Mer läsning

Annons