Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev årets företagsmentorer i Västmanland

På torsdagen prisades årets företagsmentorer i Västmanland i kategorierna "Tillväxtföretag" och "Nya företag".

Annons

Marianne Ohlson med sin adept Maria Malmros och Anna Sjödin med sin adept Rikard Lundgren efter torsdagens priscermoni.

Varje år delar Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, på uppdrag av Näringsdepartementet, ut pris till årets företagsmentorer i Västmanland. Mentorerna har under ett år ställt upp ideellt för att hjälpa sina adepter.

Priset som årets mentor i kategoring "Nya företag" gick till Anna Sjödin, utvecklingschef i Västerås stad och som också har varit med och utvecklat konceptet Expectrum, som ska öka intresset för teknik och innovationer.

– Hon har haft ett enastående öga för att se mig som person och utmanat mig. Det är något som behövs för en entreprenör mitt inne i virvelvinden. Hon är otroligt målfokuserad och kunnig i att ta projekt från idé till verklighet, säger hennes adept Rikard Lundgren, som ansvarar för satsningen food2change som tar tillvare resurser som annars skulle ha slängts.

Priset som pris som årets mentor i kategorin "Tillväxtföretag" gick till verksamhetskonsult Marianne Ohlson.

– Hon har sett till att jag fått en positiv coachning och byggt mitt självförtroende, säger adepten Maria Malmros, som driver företaget My Store by M genom sin butik Holly som säljer produkter för baby, barn och inredning i Västerås.

Båda pristagarna är nu med och tävlar om titeln Årets mentor i Sverige som ska utses i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö, Stockholm den 10 november.

Juryns motiveringtill utmärkelsen av Marianne Ohlson: Marianne Ohlson har lagt ner både tid och energi för att skapa sig en helhetsbild av adeptens företag. Genom hennes raka sätt ochinspirerande och kreativa förmåga har adepten fått ett större självförtroendesom har resulterat i såväl ökad försäljning som möjlighet att ta in fleranställda.

Juryns motivering till utmärkelsen av Anna Sjödin: Anna Sjödin harmed stort tålamod, engagemang och kompetens fått "food2change" att gå från idé till ett hållbart koncept som fram tills idag har över 500 "hjältar". På ett pragmatiskt vis har hon stärkt sin adepts kompetenser som företagare och fått honom att fokusera och prioritera. Detta har bidragit till företagets utveckling och att arbetet med visionen om samhället i en hållbar riktning har påbörjats. Konceptet har på kort tid spridits i hela landet och idag har "food2change" ramavtalmed flertal kedjor inom dagligvaruhandeln och kan därmed fortsätta att växa.

Mer läsning

Annons