Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De skadade är kvar på sjukhus

Nio personer fördes till Västerås för vård, medan en person flögs direkt till Uppsala. En pojke omkom i lördagens seriekrock.

Annons

Det var 10 personer inblandade i den svåra trafikolyckan på E18, i höjd med Brunnby, öster om Västerås sent på lördag kväll. En person flögs med helikopter till Uppsala för vård, medan nio personer fördes till sjukhuset i Västerås. Den 16-årige pojke som avled var en av dem som fördes till sjukhuset i Västerås.

 -En patient är kvar på intensivvårdsavdelningen. Övriga har flyttats till andra avdelningar, antingen kirurg eller ortoped, beroende på skador, säger Kjell Nylund, pressekreterare på landstinget Västmanland.

- Sen är det ett antal barn som ligger på barnkliniken. Ingen av de som ligger i Västerås har livshotande skador, säger Nylund.

Polisens ledningscentral, beskriver olyckan så här:

-Det vi vet är att det var två bilar som kom från Enköping mot Västerås. En av dem höll hög hastighet och vid en omkörning så tappade föraren kontrollen. Bilen går in i mitträcket och över till motsatt körfält på andra sidan där den krockar med en annan bil, säger Per Strömbäck.

Sjukhuset i Uppsala har inte lämnat några uppgifter om patienternas tillstånd på söndagen.

Läget för patienterna i Västerås är stabilt.

-I och med att flertalet flyttats ner från iva, så är läget stabilt. Flertalet kommer vara kvar till imorgon, säger Kjell Nylund.

Mer läsning

Annons