Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vann guld i yrkes-SM

Det blev fina framgångar för gymnasister från Västerås och Hallstahammar under årets yrkes-SM som avgjordes i Göteborg på fredagen.

Annons
Linus Unnebäck från IT-gymnasiet i Västerås kan numer titulera sig bäst i Sverige på webbdesign. FOTO: EMILIA ÖIJE/PRESSBILD YRKES-SM 2010

I mästerskapet deltog nästan 200 tävlande från landets alla yrkesutbildningar och under tävlingsdagarna korades svenska mästare i 24 olika yrken.

Linus Unnebäck, 17 år, från IT-gymnasiet i Västerås tog hem en guldmedalj i grenen webbdesign och Viktor Öhlén, som går tredje året på Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar, blev svensk mästare i mekatronik. Mekatronik handlar om samverkan mellan olika tekniska system, till exempel mellan datateknik, mekanik och elektroteknik.

SM-titlarna innebär att Linus Unnebäck och Viktor Öhlén kommer att vara med och representera Sverige i World Skills-tävlingen i London nästa år.

- Det känns verkligen jätteroligt, säger Linus Unnebäck.

Bra i yrkes-SM gick det också för Kristoffer Hallkvist, också han från IT-gymnasiet i Västerås, som kammade hem silvermedaljen i ämnet IT nätverk och systemadministration.

Viktor Öhlén, till vänster, går på Kantzowska i Hallsta och delade guld i ämnet mekatronik tillsammans med Anders Wadman från Katrineholm. FOTO: EMILIA ÖIJE/PRESSBILD YRKES-SM 2010

Mer läsning

Annons