Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras bilnummer blev kapat

Johan och Anna Lindblom i Hökåsen krävs på både parkeringsböter och böter för fortkörning. Men själva har de varken parkerat fel eller kört för fort. Någon har kapat deras bilnummer.

Annons

Troligen finns han i Södertälje, bedragaren som har falskskyltat sin bil med Hökåsen-parets registreringsnummer. Han parkerar ofta fel, ibland på handikapp-parkeringen. Han kör dessutom för fort och fotograferas av farthållningskameror.

Men alla obetalda böter skickas med automatik som påminnelser till det helt oskyldiga paret i Hökåsen.

– Jag blir kallsvettig när jag ser vita kuvert i postlådan. Är det fler krav på böter? säger Johan Lindblom.

Vid deras hus står deras vita Volkswagen touran som de köpte tidigare i år. Problemen började ganska omgående. En dag landade påminnelse om en obetald felparkeringsbot i brevlådan. Johan Lindblom visste att han inte hade varit i Södertälje och parkerat fel den dagen. Sedan kom ännu en felparkeringsbot ... och så ännu en ... och ännu en.

– Vi insåg snart att någon körde omkring med en falskskyltad bil med vårt registreringsnummer.

De gissar att personen är från Södertälje, eftersom de flesta av böterna kommer där-ifrån. Men brottslingen felparkerar också på annat håll i Stockholms län. Riktigt hur många felparkeringar som han har gjort är inte klart. Paret Lindblom har inte fått alla räkningar än. Nya krav kommer hela tiden.

Givetvis har paret Lindblom polisanmält saken.

– Det hela har komplicerats av att vi bor i Västerås, men måste anmäla till polisen i Stockholm och Södertälje. Tyvärr har flera utredningar redan lagts ner.

De har också tagit kontakt med parkeringsbolagen för att bestrida räkningarna.

Flera parkeringsbolag har gått med på att skjuta upp betalningarna.

– Men Q-park var extra vänliga och makulerade räkningar.

De har dessutom bevis på att den bil som felparkerats i Stockholmstrakten inte är samma bil som deras egen.

– Den finns på en kamerabild. Bilen är av precis samma modell som vårt, men med en viktig skillnad. Vår bil är vit, men bedragarens är orange eller kopparfärgad. Och där har vi beviset. Det är inte vår bil.

Johan Lindblom har fått ägna mycket tid åt detta. Varje ny parkeringsbot måste polisanmälas var för sig. Han har också gått till botten med bilens bakgrundshistoria.

– Det finns inga anmälningar om att skyltarna skulle ha stulits, men jag har upptäckt att bilen under en tid stod parkerad innanför ett stängsel i Södertälje.

Nu hoppas bara Johan Lindblom att skurken i den kopparfärgade falskskyltade bilen inte gör något värre.

– Om han till exempel skulle råna en bank och ha den falskskyltade bilen som flyktbil så kan ju polisen komma och hämta mig.

Mer läsning

Annons