Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är ingen skola”

Känslorna är upprörda efter gårdagens besked om nedläggningen av Mälarstrandskolan. En Facebook-grupp har startats och aktiviteten på hemsidan är stor.

Annons

 I tisdags grundades Facebook-gruppen ”Bevara Mälarstrandskolan” i samband med att skolan till hösten inte kommer att ta emot fler elever. Michaela Kivioja är grundare till gruppen och gör allt för att skolan ska finnas kvar.

– En bra skola ska inte behöva läggas ned, säger hon.

Gruppen har nu över 100 medlemmar där föräldrar och elever som har gått eller går på skolan skriver om hur skolan på olika sätt hjälpt dem och hur bekymrade de är över nedläggningen.

Skolans hemsida är också nedlagd och enligt rektor Roine Peimer är den borta på grund av samma anledning som Teddy Söderberg på på barn- och utbildningsförvaltningen berättade för VLT i tisdags: att skolan inte är en egen skola utan en undervisningsgrupp. Roine Peimer vill inte kommentera nedläggningen av skolan.

– Jag vet bara att vi inte ska ta in fler elever till hösten, säger han.

Facebook-gruppen är inte den enda grupp som startats. Det finns också en ”Skriv under”-hemsida som heter ”Vi vägrar nedläggning av Mälarstrandskolan”.

Mer läsning

Annons