Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ser mörkt ut för Lillåudden

De boende i fastigheterna på Lillåudden uppmanades i går att delta i den globala miljömanifestationen Earth Hour och släcka alla lampor under en bestämd timme nästa lördag.

Annons

Tre representanter från bostadsbolaget Mimer gick på förmiddagen runt i området och satte upp affischer och ställde ut lådor med värmeljus i trappuppgångarna inför manifestationen. Det kommunala bolaget har 112 lägenheter på Lillåudden, övriga är bostadsrättsföreningar.

- Men vi kommer att informera alla våra omkring 22 000 hyresgäster i Västerås och ställa ut lådor med värmeljus i trappgångar och på alla våra kundcenter, säger Eva Favaro, marknadschef, Mimer.

I bolagets egna fastigheter på området kommer trapphusen att släckas ner och även två av bostadsrättsföreningarna i området är med på att mörklägga på samma sätt.

- Nedsläckningen av Lillåudden ska sedan dokumenteras, både före och efter, bland annat ska bilder tas från Sjöräddningens båt från Mälarsidan, säger Eva.

Åge Ringstad, dagen till ära iklädd grön ”miljökostym”, fanns också på plats för att dra uppmärksamheten till arrangemanget och kvartsvärd Antonio Paramio, för att hjälpa till att sätta upp affischer.

- Klimatet och miljön är viktiga frågor, men det vi gör här idag gör vi lite med glimten i ögat, sa Åge.

- Vi hoppas öka det generella miljöintresset genom att vara ett gott föredöme, sa Antonio.

Earth Hour äger rum den 27 mars klockan 20.30 - 21.30.

Mer läsning

Annons