Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det var barn i trean”

Flera vittnen har kontaktat polisen angående den bilbrand på Bäckby som i söndags kostade två hundar livet. Uppgifter florerar om att lågstadieelever kan ha anlagt elden.

Annons

–Våra barn berättade att det var barn som går i trean. De såg dem hålla på med tändstickor strax efteråt på fotbollsplanen, säger Sandra, som bor på Bäckby och för sina barns skull inte vill avslöja sitt efternamn.

Polisen genomförde under måndagen en teknisk undersökning av bilen. Resultatet av den, liksom huruvida det finns några misstänkta, omfattas än så länge av förundersökningssekretess.

– Men vi har vittnen som har ringt in hela dagen. De uppgifterna håller vi på att bearbeta nu, säger Karin Dahlin, pressekreterare på polisens kommunikationsenhet.

En av dem som kontaktade polisen var Harriet Eriksson, som förgäves försökte rädda hundarna ur bilen. Hon passerade på cykelbanan när hon hörde konstiga skall och när hon vände sig om såg hon rök sippra ut ur bilen.

– Bakluckan stod lite öppen. Jag tittade in och såg hundarna och eldslågor. De skrek hjärtskärande. Jag försökte peta upp luckan, men den satt fast. En stund senare blev det tyst därinne, säger hon.

Det har ryktats att ungdomar skulle ha samlats för att ta del av det grymma skådespelet, men när Harriet kom var hon mer eller mindre ensam på plats.

– Det stod bara en man en bit bort och ringde efter ambulans eller polis, och så en mamma och ett barn, men det var nog 50 meter bort, säger hon.

När hundarnas ägare en stund senare kom till bilen var den emellertid omringad av nyfikna åskådare.

Mer läsning

Annons