Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det vibrerar i hela huset”

Familjen Akrawi på Bäckby plågas av trafiken på den dåliga vägen utanför deras hem. Men kommunen svarar inte när de ber om hjälp.

Annons
Khalid Akrawi menar att bussar och lastbilar skadar familjens hus. När de åker förbi får det hela villan att vibrera och sprickor har upptäckts i tegelfasaden.

Nästan två gånger varje kvart skallrar det i rutorna hemma hos Khalid Akrawi och hans familj.

När de äter middag skallrar det och när de ska sova skallrar det.

– Ibland vaknar jag av att det vibrerar i hela huset, säger Khalid när VLT besöker honom i hans hem.

Khalid Akrawi bor med sin fru och fyra barn i en villa på Bäckby sedan fem år tillbaka. Deras villa är den i huslängan som är längst ut mot vägen. Och det är där roten till vibrationerna och skallrandet finns menar Khalid.

– Det är när bussarna och lastbilarna åker förbi som det vibrerar i huset. Bussarna är värst för de åker förbi så många gånger varje dag, säger han.

Enligt Khalid är det den dåliga vägen utanför som gör att när varje stadsbuss passerar, skakar det i hela huset. Men vibrationerna från fordonen som åker förbi är inte bara störande.

– Först tänkte vi att det inte var någon fara med lite ljud och vibrationer. Sedan upptäckte jag sprickor i husfasaden och nu är vi oroliga för att huset har tagit så mycket skada av vibrationerna att det blir farligt, berättar Khalid.

I somras kontaktade familjen kommunen för att se om något kunde göras åt situationen och få reda på vem som bär ansvaret för skadorna på huset. Men än så länge har de möts med tystnad menar Khalid.

– Jag har kontaktat kommunen flera gånger men de säger inte något. Det är jobbigt att de inte svarar oss och vi vill veta varför, säger han.

Plågad. Khalid Akrawi menar att bussar och lastbilar skadar hans hus. När de far förbi får det hela villan att vibrera och sprickor har upptäckts i tegelfasaden.foto: daniel gustafsson
2
3
4
5
6
7
8

Mer läsning

Annons