Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djäknebergets toaletter blir kvar

Det är nu definitivt klart att de offentliga toaletterna blir kvar för besökarna på Djäkneberget. Men krögarfamiljen Ondracek har inte fått besked och kan därför inte skriva på nytt kontrakt.

Annons
Nödvändiga på sommaren. Djäknebergets offentliga toaletter är i vintervila, men är mycket använda under sommarmånaderna. Nu finns garantier för att de blir kvar.

När VLT senast skrev om saken var det lite osäkert om toaletterna skulle vara kvar. Ywonne Nilsen, fastighetsnämndens verksamhetschef, talade om att hon skulle ”göra allt” för att de skulle vara kvar.

Krögarfamiljen Ondracek hotade att lämna Djäknebergets krog, efter årtionden. Utan offentliga toaletter skulle dras två krogtoaletter översvämmas av nödiga Djäknebergsbesökare.

Men fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson ger garantier:

– Svårigheterna gällde en överenskommelse som måste göras mellan fastighetsnämnden och tekniska nämnden.

Så de offentliga toaletterna blir kvar efter hösten?

– Ja.

Men krögaren Bo Ondracek har inte fått besked.

– Vi väntar fortfarande på svar från Ywonne Nilsen. Vi kan inte skriva på nytt kontrakt. Att man ska behandlas så här efter 26 års verksamhet på Djäkneberget!

VLT har också försökt att få tag på Ywonne Nilsen per telefon, men gav upp efter 27 försök under många dagar. Via e-post meddelade Nilsen dock kort att toaletterna blir kvar.

Mer läsning

Annons