Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för brutalt rån på Hamre

En 24-årig man från Värmland har dömts till ett år och sju månaders fängelse för sin inblandning i ett brutalt rån på Hamre i augusti 2011.

Annons

Mannen är den ende av de uppskattningsvis fyra rånarna som polisen gripit och han har inte kunnat överbevisas om att ha utövat något våld i samband med rånet.

Det var tidigt på morgonen den 19 augusti 2011 som 24-åringen i sällskap med flera andra män trängde in i en villa på Hamre.

I villan var endast den 23-årige sonen hemma. Han utsattes för våld i form av sparkar och slag och fick en kniv hållen mot sig. Rånarna försökte förmå honom att öppna ett kassaskåp, men misslyckades.

De försvann med smycken och värdesaker.

Sonen lyckades ta sig till en granne och polis larmades. Genom att spåra med polishund kunde 24-åringen gripas efter att polishunden bet honom. Han hade vissa saker från huset med sig.

Trots långt utredningsarbete har polisen inte funnit de tre övriga rånarna som var med vid tillfället. 24-åringen försvarade sig vid rättegången i Västmanlands tingsrätt med att han själv träffat för honom okända män som på något sätt lurat i honom narkotika och tvingat honom vara med om rånet.

Västmanlands tingsrätt fäster ingen tilltro vid att den tidigare straffade 24-åringen skulle vara hotad utan dömer honom som medskyldig till rånet. Rätten konstaterar dock att han inte kan överbevisas om att vara någon av de tre som utövade våld mot 23-åringen, därför slipper han det väsentligt högre straff han annars hade fått.

Mer läsning

Annons