Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopfesten urarartade

Fyra personer sitter anhållna hos Västeråspolisen, ytterligare två är anhållna i sin frånvaro efter ett storbråk på Önsta-Gryta natten till måndagen.

Annons

Det var under natten till måndagen som osämja utbröt i ett större sällskap som samlats för att fira barndop.

Osämjan övergick i bråk, ett stort slagsmål där både män och kvinnor slogs och blev slagna följde. Polis kallades till platsen då kringboende som hört oväsendet ringt och larmat.

- En av poliserna satt i en bil med sidorutan nervevad. Då kastade en av festdeltagarna en kniv mot polisbilen. Kniven träffade plåten på bilen och polisen skadades inte, säger Jouni Mäkinen vid Västmanlandspolisens jourrotel.

Flera personer misshandlades, ingen av dem livshotande. En person vårdas fortfarande på Centrallasarettet, ytterligare några har fått blessyrer som kräver omplåstring.

Polisen hade svårt att reda ut vad som skett, då ett stort antal av festdeltagarna skulle förhöras. Det hela utmynnade i att fyra personer kunde gripas, tre män och en kvinna, misstänkt för olika grader av misshandel. En av männen misstänks också för försök till grov misshandel av tjänsteman då polisen anser att han kastade kniven.

De fyra anhölls efter åklagarbeslut.

Ytterligare två personer är på fri fot. De är anhållna i sin frånvaro efter beslut av åklagare.

- De är hemmahörande i Örebro-Arbogatrakten, och vi har polispatruller ute som letar efter dem, säger Jouni Mäkinen.

Mer läsning

Annons