Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Drar i tysthet ett stort lass" – de blev årets eldsjälar

Boxning, parkour och scouter. Nu har kommunen bestämt vilka som får 2017 års stipendium för eldsjälar och ungdomsledare.

Annons

Det är kommunens nämnd för idrott och friluftsliv som fattat beslutet. Stipendiaterna kommer firas vi idrottsgalans tioårsjubileum i november i år.

De som utses till 2017 års eldsjäl är Thomas Kensert från boksningsklubben Tiger och Niklas Jannborg från Västerås Parkourförening. De som prisas som ungdomsledar är Tina Rörbrink från S:t Olofs scoutkår och Henrik Hedman från Hamre scoutkår.

Foto: Mette Holck.Thomas Kensert är en av de som prisas som Årets eldsjäl.

Här är nämndens motiveringar

Thomas Kensert, Boxningsklubben Tiger: Thomas har i mer än tio år varit engagerad i föreningen, tränat och utvecklat ungdomar. Thomas drar i tysthet ett stort lass i föreningens arbete. En eldsjäl som brinner för barn och ungdomar i föreningen.

Niklas Jannborg, Västerås Parkourförening: Niklas har varit verksam i styrelsen i många år, är tränare och deltar i Try-it. Niklas ideella engagemang sprider glädje och nytänkande. En äkta eldsjäl som gör skillnad.

Tina Rörbrink, S:t Olofs scoutkår: Tina utför alltid det hon tar på sig. Hon är bestämd rättvis, drivande, trygg och engagerad. Under många år har hon varit ledare för åldersgruppen 12-14 år och på läger. ”Mamma Tina” är ett begrepp som många scouter känner till.

Henrik Hedman, Hamre scoutkår: Henrik har varit scout sedan barnsben och haft ledaruppdrag i 26 år på olika avdelningar och på läger för barn och ungdomar. Han ställer alltid upp och gör det där lilla extra för föreningen även utanför ledarrollen.

Mer läsning

Annons