Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog kniv för hundralappar

En man drog kniv för att kräva in en skuld på 200 kronor. Nu har han dömts till fängelse.

Annons

Det var i april förra året som en 32-årig man från Västerås gick fram till en 23-årig dito och hans dåvarande flickvän från Surahammar. 32-åringen berättade för tingsrätten att 23-åringen var skyldig honom 200 kronor.

- Han lånade dem av mig på Power Meet förra året, för att han skulle köpa öl, sa 32-åringen i rätten.

23-åringen hävdar att han inte lånat några pengar och att de bara är ytligt bekanta. Bägge männen känner däremot kvinnan.

- Han springer fram till oss och säger att han ska ha sina pengar, berättade kvinnan för tingsrätten.

Den 32-årige mannen berättar att han sa att den yngre mannen skulle råka på en smäll om han inte betalade skulden, samtidigt höll han upp näven med en nyckel mellan fingrarna. Det yngre paret berättar däremot att det var en kniv 32-åringen hade i handen, och att han var hotfull.

- Jag var livrädd och ville ta mig därifrån, jag sa att jag skulle fixa det och gick, säger 23-åringen till tingsrätten.

Han hämtade inga pengar, utan gick till polisen. Efter händelsen har han varit rädd att gå ut på stan.

När det gäller utpressningen väljer tingsrätten att gå på den hotade 23-åringens historia. 32-åringen döms också för ringa narkotikabrott eftersom han var drogpåverkad när utpressningen var. Eftersom han är dömd flera gånger sedan tidigare och skyddstillsyn fungerat dåligt döms han till fängelse i fyra månader. Han ska dessutom betala 8000 kronor i skadestånd till 23-åringen, och 500 kronor till Brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons