Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drograttfull körde ifrån polis

Det var 6 september i år som en 26-åring man körde ifrån en polis som velat stanna honom för en kontroll.

Annons

Det var 6 september i år som en 26-åring man körde ifrån en polis som velat stanna honom för en kontroll. Utan körkort och med narkotika i blodet körde mannen i 100 kilometer per timme genom ett bostadsområde, utan att ta hänsyn till fotgängare eller övriga trafikanter.

Med sig i bilen hade mannen också en yxa. Enligt uppgifter som mannen gett till polisen var den till för att försvara honom själv och sina bröder. Enligt tingsrätten har mannens körning ”inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten”, rattfylleribrottet bedöms därför som grovt rattfylleri.

Mannen har sedan tidigare åkt dit för olovlig körning och upprepade samma brott även den 27 oktober i år. 26-åringen har även erkänt narkotikainnehav och vid provtagning testat positivt. I går kom domen, en månads fängelse för olovlig körning, grovt rattfylleri, narkotika brott och brott mot knivlagen.

Mannen ska även betala en avgift om 500 kronor enligt lagen om brottsofferfond och dessutom kostnaden för urinprovstagning och analys om 600 kronor.

Mer läsning

Annons