Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elbafärjan ska segla österut

Ta Elbafärjan till Öster Mälarstrand, titta på de nya husen och slappna av i Kapellparken. Det blir möjligt våren 2012, om nuvarande planer håller.

Annons

– Vi har provborrat på isen för att mäta djupet och undersökta botten, säger Stefan Jönsson, projektchef för Muab, Mälarstrandens utvecklings AB.

En befintlig stenpir ska enligt planerna bli färjans angöringsplats. Där ska en plan yta på cirka tio gånger tjugo meter ställas i ordning, så att det blir lätt att komma fram till färjan, även med bil.

Arbetena ska göras nästa vinter så att färjan kan lägga till vid Öster Mälarstrand nästa vår. Länsstyrelsen måste godkänna åtgärderna.

Redaren Hasse Eriksson, på Rederi Mälarstaden som sköter båttrafiken, tror att det finns ett stort intresse för det nya stoppet på Elbafärjans rutt.

– Öster Mälarstrand är en stor stadsdel som växer och alla som bor där är Mälartillvända. Vi får förfrågningar flera gånger i veckan om när vi ska börja åka dit.

Den nya rutten för Elbafärjan ska inte påverka de andra turerna, lovar Hasse Eriksson som även tror att båten som tar 260 passagerare åt gången galant ska klara en väntad tillströmning av resenärer.

– Och går det inte så ska vi nog hitta lösningar. Det är i alla fall roligare än om den går tom. Det här ökar känslan av att vi är en Mälarstad när färjan tuffar fram även vid Öster Mälarstrand.

Våren 2012 väntas också husen inom området, som kallas detaljplan ett, att vara i stort sett färdiga. Den nya parken ska påbörjas i vår. Den blir 4 000 kvadratmeter och innehåller träd, buskar, gångstråk och parkbänkar.

Mer läsning

Annons