Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev togs med narkotika i skolan

Polisen gjorde husrannsakan efter att en Västeråselev togs narkotikapåverkad.

Annons

En elev på Carlforsska gymnasiet i Västerås kontrollerades i skolan av polis strax efter lunch i dag. Eleven visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fick följa med till polishuset för förhör och provtagning.

I samband med förhören gjorde polisen en husrannsakan i elevens bostad. De hade narkotikahund på plats och gjorde enligt sin informationssida "en del fynd". Bland annat hittades cirka 2 hg av drogen spice. Eleven är nu misstänkt för ringa narkotikabrott och innehav av bland annat narkotika.

Vad var det mer än narkotika?

- Jag vet inte vad det var för något. De handlingarna har inte inkommit än, säger Ann-Charlotte Israelsson på Länskommunikationscentralen.

Johanna Kamph, rektor på Carlforsska, anser inte att droger skulle vara något större problem hos dem än på andra skolor.

- Det är bara att inse att droger är ett problem för samhället i stort. Vi försöker jobba förebyggande och har ett nära samarbete med ungdomspolisen och andra som bekämpar drogerna. Men det handlar om ungdomar och ungdomar vill testa saker.

Känner du till spice?

- Ja. Det är en drog som är lätt att få tag på och som är populär nu.

Hur arbetar ni emot det?

- Vi jobbar som vanligt med vårt förebyggande arbete. Vi kan inte bekämpa droger, det överlämnar vi åt polis och andra som kan det bättre.

Har inte skolan ett ansvar i det också?

- Vi gör vårt bästa för att samarbeta med dem.

Vad kommer hända med den här eleven?

- Den här eleven har fått kontakt med ungdomspolisen nu och kommer att få hjälp genom elevhälsan, ifall det finns problem. Elever får inte vara på skolan om de är drogpåverkade eller utgör en fara för andra elever. Vi försöker naturligtvis hjälpa våra ungdomar. Det är tråkigt när det händer sådant här och jag hoppas att det blir bra.

Mer läsning

Annons