Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliten tävlade i Västerås

Landets skarpaste schackspelare tävlade på Stadshotellet i helgen. Västerås schackklubb var nära medalj.

Annons

Varenda rum i hotellets festvåning hade fyllts med bord och överallt satt det spelare hårt koncentrerade i de timslånga tävlingspartierna.

Pontus Sjödahl, topprankad spelare i Västerås schackklubb, gick i går en match mot Peter Vas, från Manhem Göteborg, ett parti som varade i tre timmar innan det slutade med remi – det vill säga oavgjort. Lite snopet, tyckte han.

– Jag har vunnit ett parti men också förlorat ett, och sedan blev detta oavgjort. Jag är inte riktigt nöjd med mitt spel nu i helgen.

Direkt efter den långa matchen gick Pontus Sjödal och Peter Vas ner en våning på hotellet. Även där var det dukat med bräden, men inte lika tyst. Det var dags att analysera spelet. Tillsammans gick de igenom spelets alla faser och letade fram alter-nativa drag som kunde ha gjort resultatet annorlunda.

– Här hade du en chans att vinna, visade Pontus.

– Åh, nej. Menar du det? Det missade jag, sa Peter men sedan visar sig att det troligen inte hade blivit så ändå. Pontus hade alternativ till att fly faran.

Det var slutspelen i både Elitserien och Superettan som avgjordes i Västerås i helgen. Västerås schackklubb, som spelar i Elitserien, hade till och med chans på silvret under lördagen. Men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats.

– Synd, när vi var så nära medalj. Men det är ändå vår bästa säsong hittills, summerade André Nilsson, klubbens ordförande.

Mer läsning

Annons