Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En allvarligt skadad i seriekrock

En man somnade och orsakade en seriekrock strax öster om avfarten mot Orresta på torsdag eftermiddag.

Annons
Polisen leder om trafiken via Orresta-avfarten.

En trafikolycka inträffade vid tvåtiden på torsdag eftermiddag. Det var på vägen mot Enköping, österut, strax före de nya tunnlarna, efter avfarten mot Orresta som olyckan inträffade.

I en Renault satt en 60-årig man som sagt till polisen att han somnade vid ratten och körde in i vajerräcket. Med sig i bilen hade han en 11-årig flicka.

En lastbilischaufför stannade och ställde sig på tvärs över vägen för att skydda de skadade i Renaulten och kunna gå ut och hjälpa dem. Då kommer en Mercedes körande. Den 59-åriga Mercedes-föraren missar att lastbilen står stilla och krockar med den.

Bakom Mercedesen kör en Toyota som lyckas krocka mercan bakifrån. I Toyotan åkte två kvinnor på 59 respektive 67 år.

Mannen och flickan i den första bilen fördes med lindriga skador till akuten i Enköping. Föraren av lastbilen klarade sig utan skador, men hans bil fick plåtskador.

Den 59-åriga Mercedes-föraren råkade värst ut och fördes med allvarliga skador till akuten i Västerås. Kvinnorna i Toyotan fick också åka till lasarettet i Västerås, men med lindriga skador.

Två hundar fanns också i två olika bilar. De klarade sig utan skador och tas om hand av polis tills deras ägare vårdats.

Vägen stängdes av under den dryga timme som räddningsarbetet pågick, och långa köer bildades.

Den 22 juli omkom en person och nio skadades i en olycka på samma sträcka.

Mer läsning

Annons