Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelsk skola etableras

Internationella Engelska skolan finns redan på 17 platser i landet, nu är planerna att den 18:e ska etablera sig i Västerås.

Annons
Handslag utan vante. Barbara Bergström, grundare och ägare, justerar direkt Maja Slobodnik, 13 år, när hon hälsar med vanten på. I bakgrunden mamma Åsa och storebror Anton. Foto: Margareta Andersson

Ett informationsmöte hölls i lördags i skolans blivande lokaler, i det som tidigare var vårdcentral i Västra sjukhuset.

Ett stort antal föräldrar, några med sina barn, kom för att lyssna på vad skolan har att erbjuda eleverna när den öppnas inför höstterminen.

Skolans grundare och ägare Barbara Bergström fanns på plats tillsammans med Peter John Fyles, vd och den som rekryterar lärare från engelskspråkiga länder och den blivande rektorn Peter Ledin.

– Tala engelska är ni svenskar duktiga på, men att behärska språket är det viktigaste. Kan man inte så bra engelska när man börjar på skolan, så kommer barnen att göra det med tiden, sa Barbara Bergström.

Hon påpekade också vikten av disciplin i skolan.

– Vi tar väldigt allvarligt på det och vi tolererar inte någon form av mobbning. Ingen kan lära sig något om man inte ha ro i sinnet. Rektor kommer att ha koll på alla ”hot spots”, skumma hörn i skolan för att inte någon form av trakasserier ska förekomma, sa hon.

Barbara Bergström är amerikanska och kom till Sverige 1968 och arbetade då som NO-lärare. När lagstiftningen ändrades och det blev tillåtet med friskolor 1993, startade hon sin första i Engelska skolan i Sverige.

I dag går drygt 11 000 elever i hennes skolor.

Kring 300 elever, årskurserna 4 – 9, är det planerat för i den nya skolan.

Mer läsning

Annons