Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkände knark per post

Den 33-åriga kvinnan från Västerås beställde paket efter paket med drogen MDPV via internet. I oktober slog polisen till när ett paket hämtades på Posten.

Annons

På tisdagen började rättegången mot kvinnan som av åklagaren beskrevs som ”spindeln i nätet” och den som samordnade införseln av drogen MDPV, kallad ”apdamm”. I rättssalen satt två andra kvinnor och två män, samtliga i 30-årsåldern och på ett eller annat sätt vän eller bekant med den 33-åriga kvinnan.

Enligt åklagaren har kvinnan i olika omgångar beställt MDPV via internet från en leverantör i Kina.

– Förmodligen har det hållt på under en längre tid. MDPV blev olagligt 1 februari 2010, sade åklagare Annica Borgerud-Kjellsson.

Åtalet gällde i huvudsak drygt fyra hekto MDPV som enligt åtalet beställts av den 33-åriga kvinnan i partier om ett hekto åt gången, levererade i förpackningar om femtio gram per post.

Tidigare har den 33-åriga kvinnan förnekat brott, men vid första dagens rättegång av fyra erkände kvinnan i stort sett samtliga brott, dock med den reservationen att den låga halten av narkotika borde leda till att rätten bedömde hanteringen som narkotikabrott av normalgraden.

Enligt åklagaren har kvinnan låtit flera av de andra hantera narkotikan, bland annat har paket adresserats till de båda medåtalade kvinnorna, för att försvåra upptäckt.

Samtliga övriga åtalade förnekade dock varje kännedom om narkotikan.

Rättegången avslutas 9 februari.

Mer läsning

Annons