Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ett verkligt gott liv här”

På måndagen invigdes ett nytt gruppboende på Tråddragargatan. Byggnaden har plats för sex bostäder för funktionshindrade.

Annons
Klippt och klart. Elisabet Fridén, ordföranden i nämnden för funktionshindrade, klippte av det traditionella bandet och invigningstalade på det nya gruppboendet på Tråddragargatan.

Gruppbostaden har närhet till både lasarettet och Skiljebo centrum och kommer att drivas av Attendo LSS.

På plats vid invigningen fanns både politiker och byggherrar och andra som varit inblandande.

– Jag önskar att brukarna kan få ett verkligt gott liv här. Men det blir allvar först på fredag när de första kommer, sade Anette Lundblom, verksamhetschef.

Totalt rymmer gruppbostaden sex lägenheter av vilka fyra redan är uthyrda. Det luktar nytt och lägenheterna är ljusa och fina med en öppen planlösning. Tio personer kommer att arbeta på gruppboendet och de var också med på invigningen.

Anette Lundberg lämnade över saxen för den traditionella bandklippningen till Elisabet Fridén (KD) som är ordförande i nämnden för funktionshindrade.

– Vi har byggt sex gruppboenden den här mandatperioden och jag vet att det för många funktionshindrade är en stor lycka med en egen lägenhet. Att få ha sitt eget, känna trygghet men även gemenskap. Det är en stor förändring för varje enskild människa, sade Elisabet Fridén.

Alla anställda på gruppboende kommer också att utbildas i teckenspråk, vilket är en förutsättning för god kommunikation med de boende.

Efter invigningstal av bland andra Lars Luttropp fick även verksamhetschefen, Anette Lundblom, ta emot tavlor och blommor som invigningspresenter.

– Här finns många väggar att pryda med tavlor än så länge, sa Anette Lundblom.

Mer läsning

Annons