Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få klagar på inparkerare

Du kommer till din bil och märker att du blivit inparkerad. Inget ovanligt, enligt vlt.se:s läsare. Kommunen får dock få klagomål på inparkerare.

Annons

På måndagen skickade in Maj-Britt Johansson in en bild på grusparkeringen på Vasagatan mitt emot Carlforsska. En hel rad bilar hade parkerats in. En inte ovanlig syn, enligt vlt.se:s läsare.

Men Jimmy Heimersson, trafikhandläggare på Västerås stad, kan inte påminna sig om att kommunen brukar få in klagomål om att bilar parkeras in på parkeringen.

-Med jag kan mycket väl tänka mig att det sker, säger han.

Han tror att problemet uppstår när bilister inte följer skyltningen.

-Följer man skyltningen bör du ju ha en ordnad parkering. Det är mitt råd.

Man får inte ställa aldrig ställa sig så att man parkerar in någon annan, oavsett om den som blir inparkerad ställt sig felaktigt. Men om kommunens trafikövervakare åker till parkeringen är det den bil som står fel enligt skyltningen som får böter, vare sig bilen är inparkerad eller har parkerat in någon annan.

-När vakterna kommer vet de ju bara hur det ser ut just nu. Det är omöjligt att säga för vakterna vem som har parkerat in vem, säger Jimmy Heimersson.

Vad ska man göra om man blivit inparkerad då? Dagtid kan man vända sig till kommunen och deras trafikövervakare. Kvällstid får man ringa till polisen för att se om de har möjlighet att hjälpa till, berättar Jimmy Heimersson.

- Men det är inte säkert att man kan lösa så att bilen flyttas och då får man försöka få tag på den som äger bilen. Under dagarna kan våra trafikövervakare kan vara behjälpliga med det.

Finns det fler parkeringar i stan där fenomenet inparkerade bilar ofta uppstår? Skriv en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Mer läsning

Annons