Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällda träd kan leda till matbutik

I korsningen vid Enhagen–Barkarövägen har det avverkats en del skog vilket fått många att undra vad som är på gång.

Annons
Avverkning. I korsningen Enhagen–Barkarövägen kan det bli en matbutik i framtiden.Foto: Liza Pergeman

Att man fällt träd på Enhagssidan beror på önskemål om avverkning från dem som bor där, de vill helt enkel ha lite mer sol.

– Det har också varit väldigt halt i korsningen när det är kallt och skuggigt, säger Carl-Johan Cronstedt som är markägare.

Tankar har också funnits på att bygga en mataffär vid korsningen.

– Det är ju en hel del som åker förbi där och det ska byggas ännu mer. Det är en bit att åka in till stan för att handla. Det är en idé bara, men det är sånt jag funderat på – men det är inget konkret ännu, säger Carl-Johan Cronstedt.

Tomter till ett nytt bostadsområde på vägen ut mot Tidö-Lindö är också under försäljning, så tanken på en mataffär vid korsningen kan vara en god idé.

– Det fanns en översiktsplan över Johannisbergs-området som är inaktuell nu, för det har ju hänt en massa saker sedan planen gjordes, säger Ingrid Legrell Crona, planarkitekt på Västerås stad.

Läget för en butik i korsningen har varit aktuell redan för många år sedan, men än är inget planlagt för det och ingen planläggning pågår heller, enligt Ingrid Legrell Crona.

– Däremot är det inte fel ställe för en butik. Där kan man fånga upp folk som ska åka till Tidö-Lindö, Ekbacken, Enhagen och Barkarö, säger Ingrid Legrell Crona.

Även fler bostäder är inplanerade i Barkaröområdet och den planen gäller fortfarande.

Mer läsning

Annons